Juni in Nederland

In de maand juni zijn we in Nederland geweest. Het was erg leuk om familie en vrienden te zien, en een aantal weken het Nederlandse leven mee te maken. Na zo’n periode in de VS zie je Nederland weer met andere ogen.

Veel mensen vroegen de kinderen naar de verschillen: Waar vind je het leuker? Wat mis je het meest? Hoe vind je het daar? Wil je alweer terug?

We zijn het erover eens: wat we het meest missen is familie en vrienden. Maar verder? Drop? Haring? Gezelligheid? Een bakkie doen? de Hema? Historie? Kaas? Wat dat laatste betreft: we hebben inmiddels in de VS wel wat winkels gevonden waar we echt lekkere Nederlandse kaas kunnen kopen. Onze gasten uit Nederland vragen we altijd om een paar pakken hagelslag mee te nemen. Maar wat we echt missen is…. fietsen. We hebben in Nederland voor onze kinderen elk een tweedehans fiets gekocht, en de kinderen vonden het heerlijk om erop rond te rijden. Rieke ging graag op de fiets naar het bakkertje, de supermarkt, de groenteboer, helemaal zelfstandig. Wat een vrijheid! Iets wat hier in ondenkbaar is. Mirte en Jop genoten van een rondje door het bos, langs de molen en het kasteel. Jop is met opa zelfs naar Zaltbommel gefietst (ja, over de brug!). Mirte met mij naar Geldermalsen om een bakkie te doen en even naar de Hema te gaan;-) De fietsen konden we een paar weken later gewoon weer terug verkopen aan de fietsenmaker.

Het fietsen was misschien nog wel leuker dan het vernieuwde Madurodam, de uitstapjes in Amsterdam, Scheveningen, het trammetje door Den Haag, de slag om Bommel, ….

De kinderen zijn een weekje naar school geweest in Sprang Capelle. Ze hebben bij opa en oma ‘gewoond’ en gingen daar naar de Prins Willem Alexanderschool. Net als papa vroeger.

We hebben een geweldige tijd gehad! Weliswaar niet alles kunnen doen wat we van te voren bedacht hadden…. Onze kinderen hebben  het hele jaar geen enkele schooldag gemist vanwege ziekte, maar tijdens de vakantie in Nederland zijn ze alle drie ziek geweest. Het begon met Rieke die twee weken last heeft gehad van een longontsteking, daarna werd Mirte ziek, en tenslotte Jop. We hebben helaas niet iedereen gezien, die we eigenlijk wel hadden willen zien….


 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>