Plantages aan de Mississippi, New Orleans en Perdido Key Beach

De eerste week van april was het ‘spring break’. De enige week vakantie tussen de kerstvakantie en de lange zomervakantie die eind mei begint. We zijn maar 4 nachten weg geweest maar het voelt veel langer…. We zijn eerst naar Louisiana gereden, en hebben daar allerlei oude plantagehuizen aan de Mississippi bezocht. Het gebied aan de Missisippi was erg geliefd om plantages te hebben. De grond is heel vruchtbaar, en via de rivier konder allerlei zaken aan- en afgevoerd worden. Veel plantagehuizien zijn inmiddels vervangen door olieraffinaderijen en zware industrie. Andere huizen staan er nog en kun je bezoeken. Soms kun je er zelfs overnachten, zoals wij deden op de Nottoway Plantation.

We zijn veel te weten gekomen over het verschil tussen Creoolse en Engelse plantagehuizen. De Engelse Kolonisten spraken Engels, waren protestant en schilderden hun huizen wit. De Creolen (van Franse afkomst) spraken Frans, waren katholiek en hadden kleurige huizen. Verschillende plantages hebben hun eigen historie. Op de ene plantage bleven bijna alle slaven na afschaffing van de slavernij vrijwillig op de plantage werken als betaald personeel, omdat ze het er toch niet zo heel slecht hadden(???). Op een andere plantage hoorden we verhalen over een boze moeder die vond dat haar zoon de slaven harder moesten slaan, een klein kindje dat apart van haar moeder verkocht werd, verhalen over intriges, moord etc. Moeilijk voor te stellen, de plantages liggen er nu zo vredig bij… In ieder geval gaat dit stuk van de Amerikaanse historie in dit gebied voor je leven. Eigenaren hadden naast hun huis op de plantage soms ook nog een huis in de grote stad: New Orleans. New Orleans ligt aan de monding van de Mississippi en heeft een leuk oud centrum. Tenslotte gingen we naar Perdido Key Beach, aan de kust van Alabama. Dit stuk strand wordt ook wel de ‘Redneck Riviera’ genoemd. Dit is het eerste ‘echte’ strand als je vanuit Mississippi, Louisiana of Alabama de kust volgt richting Florida. Het was een prachtig strand, Het water was lekker. Wat wil je nog meer op vakantie?


4 Comments

 • JdG IV

  Oak Alley Plantation lijkt wel op het laantje voor het huis van Forrest Gump!

  • erika

   Forrest Gump is in Savannah en omgeving opgenomen. De laan bij Oak Alley Plantation doet inderdaad veel denken aan de laan bij de Wormsloe Plantation. Op onze blogs van 26 juni 2009 zie je foto’s van de ‘echte’ Forrest Gump-laan.
   Als je in Savannah rondloopt herken je het decor van de film. Ook het parkje waar Tom Hanks zijn verhaal vertelt. Het bankje staat er niet meer, is inmiddels naar een museum verplaatst.

 • JdG IV

  Recent nog iets gedaan? Vakantie, uitstapjes, verjaardagen?

 • Heleen

  Vorig jaar hebben we van april tot augustus moeten wachten op nieuws… Laat dat alsjeblieft, alsjeblieft niet weer gebeuren!!!

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>