Trick or treat?

Afgelopen zaterdag was het Halloween. Halloween is ontstaan uit het Keltische nieuwjaarsfeest, gecombineerd met het katholieke Allerheiligen/Allerzielen. Met allebei heeft het niets meer te maken. Het wordt nu in Amerika vooral gezien als een hersfstfeest en iedereen doet mee.
De avond van Halloween lijkt eigenlijk het meest op Sint Maarten, zoals we dat in Amsterdam vierden. De kinderen gaan verkleed langs de deuren. Ze zingen geen liedje, maar zeggen simpelweg ‘Trick or treat’ en krijgen dan snoep. We hebben erg veel kinderen aan de deur gehad. Rieke, Mirte en Jop zijn zelf ook verkleed langs de deuren gegaan. Het heeft voor een jaar genoeg snoep opgeleverd!

Langs de deuren, een huis bij ons in de straatHeel veel snoep!

Ieder jaar zijn er in oktober allerlei herfst-activiteiten, vooral voor kinderen zoals doolhoven in maisvelden, pompoenmarkten en ritjes op hooiwagens.

Doolhof in een maisveld


One Comment

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>