Adventures of Little Noodle

Little Noodle

Atlanta heeft een bekend poppentheater: het Center for Puppetry Arts. Zaterdag zijn we naar een voorstelling geweest: The Adventures of Little Noodle. Het poppenspel werd gecombineerd met projectie en lichteffecten. De poppen werden uitgelicht met black light. De poppenspelers waren in het zwart gekleed, dus die zag je niet. Kortom het was echt Amerikaans: leuk, professioneel, een show met een boodschap. Eet gezond, heb respect voor iedereen onafhankelijk van hoe iemand eruit ziet en zorg dat je genoeg beweegt! Deze voorstelling bleek mede mogelijk gemaakt door het “Healthy Children / Prevent Childhood Obesity Initiative”. Het verhaal ging over een kleine noedel die ergens in een macaronipak in de hoogste schappen van de supermarkt woonde. Jop vond het heel spannend toen Little Noodle bijna in de pan belandde en bijna door een rat werd opgegeten…Na afloop kregen de kinderen nog een stappenteller mee naar huis, en een mooi lijstje waarop je kunt bijhouden hoe gezond je eet. In het museum dat bij dit ‘center’ hoort zijn heel veel poppen te zien uit de hele wereld. Rieke, Mirte en Jop vonden de levensgrote originele Sesamstraat poppen het mooist! Helaas mochten we tijdens de voorstelling en in het museum geen foto’s maken, dus heb ik twee fotootjes van Little Noodle van de website van het Center for Puppetry Arts geplukt. 

Noodle family

Albert-Frans was er jammer genoeg niet bij, die zit een paar dagen in Nederland voor werk.


One Comment

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>