Thank you

Toen we hier nog niet zo lang woonden werden we een keer door Amerikanen uitgenodigd om bij hen thuis te komen eten. Het was erg leuk en aan het eind van de avond hebben we hen natuurlijk bedankt voor de gezellige avond. Een week of twee later informeerden ze voorzichtig of we het wel een leuke avond hadden gevonden. We hadden helemaal geen ‘thank you note’ gestuurd.
Hoe het wel zou moeten ontdekten we niet zo lang daarna. We hadden onze overburen uitgenodigd om een hapje mee te eten. Een paar dagen later vonden we in onze brievenbus een kaartje, voorzien van postzegel en bezorgd door de post. ‘With gratitude’ stond er op de voorkant. We werden bedankt voor het lekkere eten. De soep en de tilapia filet werden expliciet vermeld. ‘We are grateful that you are our new neighbours’. In onze Hollandse perceptie overdreven.

Inmiddels hebben we al heel wat thank you notes voorbij zien komen in de afgelopen paar jaar. Zo krijg je bijvoorbeeld een thank you note van de juf als je haar een zakje stroopwafels of een andere kleinigheidje hebt gegeven. “I love that they are crispy on the outside and have a soft filling within. I only eat one at the time, so I can enjoy them more often….”

Of bij een andere gelegenheid dat we mensen bij ons thuis hadden uitgenodigd: “We had a fabulous time! Thank you all so much for the wonderful meal. We loved every bite and every conversation. The children are always so dear and thoughtful. We are so fortunate to have you…..etc.”

Ook als je naar een verjaardagsfeestje geweest bent krijg je een paar dagen later een thank you note. Bijvoorbeeld “Thanks for coming to my birthday party. Thank you for the Lego. I love it, and these are my favorite…. I am so happy you are in my class”

We leren het al… We sturen zelf ook thank you notes naar de vriendjes en vriendinnetjes die op de verjaardagsfeestjes zijn geweest…

Wat betreft de etentjes is er een eenvoudige oplossing. We nodigen mensen gewoon bij ons thuis uit in plaats van op bezoek te gaan… Het op tafel zetten van een fatsoenlijke maaltijd is makkelijker dan het schrijven van een goede thank you note 😉


3 Comments

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>