Sneeuw en ijs

Hoog tijd voor onze inmiddels ‘maandelijkse’ update. We hebben een super leuke kerstvakante gehad! Met de familie Brouwer hebben we geskiet in Oostenrijk als een wat verlate viering van het 40 jarig huwelijk van (o)papa en (o)mama Brouwer. De sneeuw was fantastisch, we zaten in een erg leuk hotel, en Rieke, Mirte en Jop vonden het erg leuk om een week met hun neefjes en nichtjes op te trekken.

Terug in Nederland ook sneeuw en ijs. We zijn naar de kerstochtenddienst in ‘onze’ Amsterdamse Jeruzalemkerk geweest. De kinderen hebben – typisch Nederlands?- nog geschaatst op een ijsbaantje op het marktplein van Gorinchem.

Het weekje in Nederland vloog om en met een buik vol oliebollen stonden we maandag 3 januari alweer op Schiphol. We hadden graag nog wat meer vrienden en familie ontmoet, maar vonden het ook wel prettig om weer naar huis te gaan. De vlucht ging prima en jawel, weer een yellow folder voor mij. Grrr (“Should be cleared next time…”)

In Atlanta hebben we de witte Kerst gemist. Dat was hier al meer dan 100 jaar niet voorgekomen en haalde zelfs het nieuws in Nederland. Maar ons Amerikaanse portie sneeuw en ijs hebben we ruimschoots ingehaald. Het begon vorige week maandag met ijzel en sneeuw. Alle straten waren spekglad en omdat het hier eigenlijk vrijwel nooit sneeuwt is men er niet op ingericht. Wegen met minder dan 4 rijbanen worden niet gestrooid. De meeste bedrijven bleven een paar dagen gesloten. De scholen waren uiteindelijk de hele week dicht. De kinderen speelden buiten in de sneeuw, om vervolgens met een ‘hot chocolate’ achter de open haard te kruipen. Een weekje ‘cocoonen’ en af en toe kijken naar een buurman die toch probeerde met zijn auto met zomerbanden al slippend de top van de heuvel te bereiken. Omdat de sneeuw van te voren was aangekondigd werd er het weekend voor de sneeuwval druk gehamsterd. Mensen haalden voorraden voor weken in huis. Toen ik op woensdag weer in de supermarkt kwam was dat nog steeds te merken: Veel lege schappen, geen pak melk meer te krijgen. We waren blij toen de wegen weer begaanbaar en de winkels weer bevoorraad waren. Ook het huisvuil wordt weer netjes opgehaald.

Inmiddels zijn de scholen weer begonnen. Ons gezin is nog niet helemaal ‘back to normal’. Behalve Mirte is iedereen hier in huis nu een beetje grieperig. Jop was woensdag jarig, maar heeft na het uitpakken van zijn verjaardagscadeautjes het grootste deel van de dag in bed doorgebracht.

Op 10 januari is Neeltje Loïs geboren bij An en Herman. We hadden gehoopt dat ze zich nog zou melden toen we in Nederland waren. We genieten nu op afstand mee.


One Comment

  • Sprang

    Allemaal weer gezond? Anders spoedige beterschap gewenst.
    Hoi grote Jop van 5 jaar, al tijd gehad voor je feestje?

    Liefs Opapa&Omama XXXXX

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>