Special, special, special Me

Jop heeft het erg naar zijn zin in zijn nieuwe klas op Akers Academy. Hij zit nu in Pre-K. Er wordt een veel gestructureerder schoolprogramma gevolgd dan vorig jaar. Afgelopen week heeft hij een gedichtje geleerd. Toen hij vrijdag thuiskwam ging hij het zogenaamd aan ons voorlezen, met een prachtig Amerikaans accent.

 

Special, special, special me

How I wonder what I’ll be

In this big world I can be

Anything I want to be

Special, special, special me

How I wonder what I’ll be…

Het eerste gedichtje wat Jop op school leert dit jaar. Typerend voor de Amerikaanse cultuur. Rieke moest een tijdje geleden als huiswerk een poster maken over zichzelf volgens een voorgedrukt format. In het midden stond met grote letters: “I am a star because…..”

Het oer-Hollandse “Bescheidenheid siert de mens” of “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg” is er hier niet bij. In Nederland is bescheidenheid een deugd. Hier niet. Op een feestje kun je dus rustig opscheppen over de geweldige schoolprestaties van je kinderen, of over je eigen werk. Er wordt niet anders verwacht…


2 Comments

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>