Big boy

Jop

Nog een schoolfoto. Deze keer van Jop. Jop gaat alweer een aantal weken een paar dagen per week naar Akers Academy. Het reguliere basisonderwijs begint hier pas in september na je vijfde verjaardag. Veel kinderen gaan voor die tijd naar een daycare of een preschool.

In Nederland zijn we gewend aan peuterspeelzalen waar de nadruk ligt op spelen. Hier gaan die kleintjes naar een Academy. ‘Committed to Excellence’ staat op een groot bord langs de weg voor de school van Jop. Er is een echt curriculum. Jop krijgt les in math, language, literature, science, arts, music, motorical skills etc. Zijn leerprestaties worden van week tot week bijgehouden. Dagelijks krijgt hij een ‘report’ mee met onderwerpen en bijzonderheden van die dag en of hij z’n bordje wel leeggegeten heeft.

Jop is enthousiast over zijn school. Bij math leren ze tot 10 tellen, bij literature wordt een boekje voorgelezen, bij science planten ze zaadjes in de grond die ze elke dag water geven en voor motorical skills mag hij fietsen op het plein. Als je dat allemaal hoort is het verschil met een Nederlandse peuterspeelzaal ook weer niet zo heel erg groot.

Als Jop groot is wil hij dokter worden en net als papa elke nacht bij mama in bed slapen. Ook is hij er van overtuigd dat hij al best al in een echte auto kan rijden want hij kan z’n trekker al heel goed achteruit inparkeren.


3 Comments

 • Jur & Tien

  Stoere kerel!

 • Julia, Emma, Frederike, Mark

  tja, heel Amerikaans om alles beter te willen voorstellen dan het is (of ben ik nu wel erg negatief en calvinistisch?)
  wel een leuke foto trouwens, en het belangrijkste is toch dat hij het er naar zijn zin heeft.

 • Rianne

  Hey there, zag in een JK krantje dit adres en dacht laat es ff kijken hoe het met jullie is. Leuk om wat foto’s te zien en zo te lezen burgeren jullie aardig in.

  Kreeg vandaag van een collega het volgende artikel doorgestuurd. Weet niet of jullie het al kennen, maar wellicht aardig om te lezen, ik vond het vermakelijk.

  Mocht ik in de buurt zijn (heb nog niks staan helaas) dan laat ik dat weten, groeten Rianne Druijff.

  http://www.nytimes.com/2009/05/03/magazine/03european-t.html?_r=2&hpw

 
XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>