Video Tour Shiloh Point Elementary

January 10th, 2013 by Erika

Rieke heeft op school meegedaan aan een project: samen met een paar andere leerlingen een promotiefilmpje bedenken en maken over de school. Verschillende groepjes leerlingen hebben hier aan meegewerkt en de school heeft een compilatie van deze filmpjes gemaakt. Het resultaat is te zien op de website van de school.

Posted in Uncategorized | Comments (7)


Jeugdjournaal

November 6th, 2012 by Erika

Rieke en Mirte hebben een filmpje gemaakt voor het jeugdjournaal… Je vindt een kort stukje in de uitzending van het jeugdjournaal van vandaag, en een wat langer filmpje op de website van het jeugdjournaal.

Posted in Uncategorized | Comments (3)


Schaatswedstrijd

August 20th, 2012 by Erika

Rieke en Mirte hebben meegedaan aan de ‘North Georgia Classic’. Check de video’s. Jop had ondertussen belangrijkere zaken aan zijn hoofd….

Mirte, North Georgia Classic, Freestyle 1

Rieke, North Georgia Classic, Basic 8

Posted in Uncategorized | Comments (5)


Juni in Nederland

August 20th, 2012 by Erika

In de maand juni zijn we in Nederland geweest. Het was erg leuk om familie en vrienden te zien, en een aantal weken het Nederlandse leven mee te maken. Na zo’n periode in de VS zie je Nederland weer met andere ogen.

Veel mensen vroegen de kinderen naar de verschillen: Waar vind je het leuker? Wat mis je het meest? Hoe vind je het daar? Wil je alweer terug?

We zijn het erover eens: wat we het meest missen is familie en vrienden. Maar verder? Drop? Haring? Gezelligheid? Een bakkie doen? de Hema? Historie? Kaas? Wat dat laatste betreft: we hebben inmiddels in de VS wel wat winkels gevonden waar we echt lekkere Nederlandse kaas kunnen kopen. Onze gasten uit Nederland vragen we altijd om een paar pakken hagelslag mee te nemen. Maar wat we echt missen is…. fietsen. We hebben in Nederland voor onze kinderen elk een tweedehans fiets gekocht, en de kinderen vonden het heerlijk om erop rond te rijden. Rieke ging graag op de fiets naar het bakkertje, de supermarkt, de groenteboer, helemaal zelfstandig. Wat een vrijheid! Iets wat hier in ondenkbaar is. Mirte en Jop genoten van een rondje door het bos, langs de molen en het kasteel. Jop is met opa zelfs naar Zaltbommel gefietst (ja, over de brug!). Mirte met mij naar Geldermalsen om een bakkie te doen en even naar de Hema te gaan;-) De fietsen konden we een paar weken later gewoon weer terug verkopen aan de fietsenmaker.

Het fietsen was misschien nog wel leuker dan het vernieuwde Madurodam, de uitstapjes in Amsterdam, Scheveningen, het trammetje door Den Haag, de slag om Bommel, ….

De kinderen zijn een weekje naar school geweest in Sprang Capelle. Ze hebben bij opa en oma ‘gewoond’ en gingen daar naar de Prins Willem Alexanderschool. Net als papa vroeger.

We hebben een geweldige tijd gehad! Weliswaar niet alles kunnen doen wat we van te voren bedacht hadden…. Onze kinderen hebben  het hele jaar geen enkele schooldag gemist vanwege ziekte, maar tijdens de vakantie in Nederland zijn ze alle drie ziek geweest. Het begon met Rieke die twee weken last heeft gehad van een longontsteking, daarna werd Mirte ziek, en tenslotte Jop. We hebben helaas niet iedereen gezien, die we eigenlijk wel hadden willen zien….

Posted in Uncategorized | Comments (0)


Plantages aan de Mississippi, New Orleans en Perdido Key Beach

April 23rd, 2012 by Erika

De eerste week van april was het ‘spring break’. De enige week vakantie tussen de kerstvakantie en de lange zomervakantie die eind mei begint. We zijn maar 4 nachten weg geweest maar het voelt veel langer…. We zijn eerst naar Louisiana gereden, en hebben daar allerlei oude plantagehuizen aan de Mississippi bezocht. Het gebied aan de Missisippi was erg geliefd om plantages te hebben. De grond is heel vruchtbaar, en via de rivier konder allerlei zaken aan- en afgevoerd worden. Veel plantagehuizien zijn inmiddels vervangen door olieraffinaderijen en zware industrie. Andere huizen staan er nog en kun je bezoeken. Soms kun je er zelfs overnachten, zoals wij deden op de Nottoway Plantation.

We zijn veel te weten gekomen over het verschil tussen Creoolse en Engelse plantagehuizen. De Engelse Kolonisten spraken Engels, waren protestant en schilderden hun huizen wit. De Creolen (van Franse afkomst) spraken Frans, waren katholiek en hadden kleurige huizen. Verschillende plantages hebben hun eigen historie. Op de ene plantage bleven bijna alle slaven na afschaffing van de slavernij vrijwillig op de plantage werken als betaald personeel, omdat ze het er toch niet zo heel slecht hadden(???). Op een andere plantage hoorden we verhalen over een boze moeder die vond dat haar zoon de slaven harder moesten slaan, een klein kindje dat apart van haar moeder verkocht werd, verhalen over intriges, moord etc. Moeilijk voor te stellen, de plantages liggen er nu zo vredig bij… In ieder geval gaat dit stuk van de Amerikaanse historie in dit gebied voor je leven. Eigenaren hadden naast hun huis op de plantage soms ook nog een huis in de grote stad: New Orleans. New Orleans ligt aan de monding van de Mississippi en heeft een leuk oud centrum. Tenslotte gingen we naar Perdido Key Beach, aan de kust van Alabama. Dit stuk strand wordt ook wel de ‘Redneck Riviera’ genoemd. Dit is het eerste ‘echte’ strand als je vanuit Mississippi, Louisiana of Alabama de kust volgt richting Florida. Het was een prachtig strand, Het water was lekker. Wat wil je nog meer op vakantie?

Posted in Uncategorized | Comments (4)


Thank you

March 27th, 2012 by Erika

Toen we hier nog niet zo lang woonden werden we een keer door Amerikanen uitgenodigd om bij hen thuis te komen eten. Het was erg leuk en aan het eind van de avond hebben we hen natuurlijk bedankt voor de gezellige avond. Een week of twee later informeerden ze voorzichtig of we het wel een leuke avond hadden gevonden. We hadden helemaal geen ‘thank you note’ gestuurd.
Hoe het wel zou moeten ontdekten we niet zo lang daarna. We hadden onze overburen uitgenodigd om een hapje mee te eten. Een paar dagen later vonden we in onze brievenbus een kaartje, voorzien van postzegel en bezorgd door de post. ‘With gratitude’ stond er op de voorkant. We werden bedankt voor het lekkere eten. De soep en de tilapia filet werden expliciet vermeld. ‘We are grateful that you are our new neighbours’. In onze Hollandse perceptie overdreven.

Inmiddels hebben we al heel wat thank you notes voorbij zien komen in de afgelopen paar jaar. Zo krijg je bijvoorbeeld een thank you note van de juf als je haar een zakje stroopwafels of een andere kleinigheidje hebt gegeven. “I love that they are crispy on the outside and have a soft filling within. I only eat one at the time, so I can enjoy them more often….”

Of bij een andere gelegenheid dat we mensen bij ons thuis hadden uitgenodigd: “We had a fabulous time! Thank you all so much for the wonderful meal. We loved every bite and every conversation. The children are always so dear and thoughtful. We are so fortunate to have you…..etc.”

Ook als je naar een verjaardagsfeestje geweest bent krijg je een paar dagen later een thank you note. Bijvoorbeeld “Thanks for coming to my birthday party. Thank you for the Lego. I love it, and these are my favorite…. I am so happy you are in my class”

We leren het al… We sturen zelf ook thank you notes naar de vriendjes en vriendinnetjes die op de verjaardagsfeestjes zijn geweest…

Wat betreft de etentjes is er een eenvoudige oplossing. We nodigen mensen gewoon bij ons thuis uit in plaats van op bezoek te gaan… Het op tafel zetten van een fatsoenlijke maaltijd is makkelijker dan het schrijven van een goede thank you note 😉

Posted in Uncategorized | Comments (3)


Verjaardag

March 24th, 2012 by Erika

Op de dag dat Rieke en Mirte jarig waren zijn we met elkaar naar het Georgia Aquarium geweest. Dit was niet de eerste keer, maar inmiddels is er een dolfijnenshow toegevoegd, die we ook graag wilden zien. Helaas mag er bij de dolfijnenshow niet gefotografeerd worden, in de rest van het aquarium wel. Je kan er op zaterdagmiddag doorgaans over de hoofden lopen, maar het blijft erg de moeite waard.

Bij binnenkomst word je gelijk op de foto gezet, die je dan bij vertrek kan kopen. Dat hebben we niet gedaan, deze komt van de website van de fotograaf…

De verjaardagsfeestjes zijn alle drie achter de rug. Jop heeft met zijn vriendjes gevoetbald op een heel groot indoor voetbalveld van kunstgras. Mirte heeft borden geschilderd met haar vriendinnen, en Rieke heeft dit jaar haar feestje weer op de ijsbaan gehouden.

Posted in Uncategorized | Comments (1)


Jarige Jop

February 4th, 2012 by Erika

Jop is 6 jaar geworden! We weten inmiddels hoe het gaat op de Amerikaanse school: geen zelfgemaakte traktaties, geen verjaardagmutsen, er wordt niet gezongen voor de jarige. Traktaties worden uitgedeeld in de kantine tijdens de lunch, niet in de klas. Hij kreeg wel een ‘Happy Birthday’ sticker op zijn trui en mocht vertellen over zijn cadeaus! We hadden een mooie krokodillentaart gekocht, die was opgebouwd uit cupcakes. De kinderen wilden allemaal wel een oog of een klauw van de krokodil! Die hebben immers veel meer icing dan een stukje krokodillenlijf 😉

Na schooltijd had JopNederlandse les. Hier heeft hij ook getrakteerd, en jawel: er was een prachtige verjaardagsmuts! Heel Hollands dus. Op de Nederlandse school kregen we ook nog een logé mee naar huis voor een week: Flip de Beer. Flip viel met zijn neus in de boter want hij mocht met Jop mee uit eten ter ere van zijn verjaardag. Bovendien is Flip met ons meegeweest naar de musical Annie in het Fox theater.

Jop groeit als kool, heeft inmiddels zijn eerste twee melktanden verloren en hij leest eenvoudige boekjes in het Engels.

Het kinderfeestje komt nog. Jop gaat met zijn vrienden een uurtje sporten op een indoor gras voetbalveld van de Atlanta Silverbacks. Hiervan dus binnenkort verslag.

Posted in Uncategorized | Comments (2)


Santa

December 20th, 2011 by Erika

Het gaat natuurlijk nergens over, die Kerstman 😉 Maar we hebben hem wel ontmoet! In het clubhuis van onze ‘neighbourhood’.

Posted in Uncategorized | Comments (3)


Oer Hollands

December 4th, 2011 by Erika

We zijn net weer terug van twee weken Nederland. De kinderen hadden een week vakantie vanwege Thanksgiving, en daar hebben we nog een week bij gevraagd. Behalve werk (Albert-Frans en ik) en logeerpartijen (de kinderen) hadden we kans om echt Nederlandse (?) uitstapjes te doen, zoals het vernieuwde Scheepvaartmuseum (aanrader!!!) en Kinderdijk. We vierden Sinterklaas met de families en bij Stork. Het leukst is natuurlijk het weerzien en bijpraten met familie en vrienden, waar dan toch weer te weinig tijd voor blijkt te zijn… Behalve leuke herinneringen heeft deze trip ons ook wat oer-Hollandse plaatjes opgeleverd. Daar kunnen we hier dus wel mee thuiskomen. 😉

Posted in Uncategorized | Comments (2)